Unghundskurs

Våra unghundskurser

Har du en unghund hemma och vill komma igång med den viktiga grundträningen? Har du kört fast och behöver hjälp att bygga upp en stabil och pålitlig relation? På unghundskursen får din hund lära sig att uppföra sig i olika vardagssituationer - även när det finns roliga hundkompisar som lockar i närheten!

Planerade kursstarter för unghundskurser

Just nu har vi inga inplanerade unghundskurser!

Anmäl gärna ditt intresse till oss genom att skicka iväg ett mail till info@speakdog.se

Att gå unghundskurs hos Speak Dog

En unghundskurs är för den unga hunden som precis har passerat valpstadiet och det är nu det brukar ske många förändringar i hundens liv. Unghunden är i den här åldern för många väldigt påfrestande – och kan ofta jämföras med en bråkig, hormonell mänsklig tonåring. Men det är också en tid då hunden är oerhört öppen för att lära sig nya saker! Det är nu ni kan ta tillfället i akt för att arbeta vidare med hundens utveckling på riktigt.Unghundskursen är inte bara nyttig för din unghund, de ger dig som hundägare tillfälle att lära dig mer om att vara en positiv ledare, hur du tänker hund, förståelse för hundens språk och beteende, hundens hälsa, mat, inlärningsteorier och mycket annat. För att ni ska kunna bygga en stark relation och en god kontakt måste du vara medveten om vilka signaler du sänder ut och själv utveckla din roll som ”flockens ledare”. Kursen ger dig även fantastiska möjligheter att få kontakt med andra hundägare och utbyta erfarenheter.

Exempel på unghundskursens innehåll

  • Kontakt och följsamhet
  • Inlärning - hur fungerar det?
  • Vardagliga kommandon - stadga
  • Inkallning och lösträning med mer krav på hunden
  • Koppelgående
  • Passivitetsträning
  • Hanteringsträning & kloklippning
  • Aktivering: mental och fysisk stimulans - vad bör vi tänka på?
  • Miljöträning

Upplägg för unghundskurser

Unghundskursen har 6 fysiska träffar, en gång i veckan. Under kurstillfällena får du som deltagare ta del av ca 50% praktiska övningar och 50% teoretisk information. Kurserna hålls utomhus i Vasaparken (närmaste tunnelbanestation är S:t eriksplan), så det är kläder efter väder som gäller. Instruktören har alltid med sig sittunderlag till alla deltagare.Beroende på tillgängligheten kan det komma att vi bokar hundhall under något enstaka tillfälle. Information om detta skickas självklart alltid ut i god tid innan. 

Privat unghundskurs

Om du inte hittar någon kursstart för unghundskurser som passar just dig, eller om du känner att du hellre föredrar att vi lägger allt vårt fokus på dig och din hunds behov, så kan du istället boka en privat unghundskurs. Klicka här för mer information och priser. Du kan också boka en enskild privatlektion inför en kommande unghundskurs, vilket för många brukar vara ett värdefullt komplement som skapar möjligheten till en fin start för ert gemensamma liv tillsammans.